Sfaturi de campare

Campare pe munte

Da, există reguli şi pe munte, iar ele sunt făcute de noi, cei care iubim muntele şi vrem să ne simţim bine mereu şi să lăsăm muntele frumos şi pentru cei ce vor urca în urma noastră.

De aceea s-au amenajat locuri speciale de campare, în campinguri sau pe lângă cabane şi evident lângă o sursă de apă.

Dacă nu găsim nimic de acest fel, putem campa într-un loc bătătorit ori pe o stâncă mai plată, ocolind zonele cu plante pentru a nu le strivi. Dacă bate vântul ne vom feri de bolovani şi copaci ce pot cădea peste cort, dacă e iarnă vom fi atenţi la pericolul de avalanşe.

Păstraţi mediul curat şi sănătos, nu contaminaţi apa pârâului cu săpun, nu lăsaţi gunoaie în urma voastră, nu aprindeţi focul în zonă uscată şi nesupravegheat, nu blocaţi toată panorama dacă mai sunt şi alţii care vor să se bucure de privelişte.

Respectaţi drumeţii din corturi învecinate, care sigur vor să asculte păsările, vântul şi chiar ploaia, nicidecum vreun biet casetofon adus de acasă, sau poveştile voastre frumoase, dar care pe alţii s-ar putea să-i cam plictisească, ori cântecele de drumeţie care ne plac tuturor, dar care la ore târzii s-ar putea ca pe alţii să nu-i lase să doarmă. De altfel, aveţi grijă să vă găsiţi locul de campare din timp, să nu vă apuce noaptea până instalaţi cortul.

Respectul pentru mediu este respectul pentru om şi pentru o viaţă sănătoasă, aşadar iubiţi natura şi campaţi respectând sfaturile de bun simţ care ne ajută să ne bucurăm de munte.

Sfaturi de campare pe munte
COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.003 seconds. Memory usage: 353 - 357 KB. Device: