Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Sinaia - Cabana Varful cu Dor

banda rosieTimp: 2½ - 3 ore

Traseul porneste din capatul Strazii Furnica (cca 40 min de la gara, 5 min de la Cabana Furnica), urmeaza in continuare strada Victoriei, dupa care urca, la inceput printr-o poiana larga, apoi prin padure, traverseaza un sir neintrerupt de poieni si ajunge, dupa cca 45 min, deasupra Hotelului Alpin "Cota 1400", in Poiana "La Sfarsitul Lumii".

Din poiana poteca urca de-a lungul coamei ce desparte V. Zgarburei (stanga) de Valea cu Brazi (dreapta), pe care se afla Cabana "Cota 1500" si atinge curand un prag orizontal (punctul "La Lac"), de unde se desprinde varianta de iarna a drumului.

Varianta de iarna urmeaza traseul indicat de stalpii de marcaj spre stanga, de-a coasta, conduce in firul V. Zgarbura, urca apoi pe malul opus, paralel valea si intalneste drumul de vara pe coama dintre V. Zgarburei si V. Stanei.

Din punctul "La Lac" poteca iese deasupra unui pinten stancos (Piatra Turcului), iar dupa ce urca fata Vaii cu Brazi, conduce pe un al doilea prag. Drumul urmeaza apoi de-a coasta, in urcus usor, pe flancul sudic al Furnicii, traverseaza dupa cca 15 min de mers pe aceasta portiune monotona firul superior al Vaii Zgarbura si iese pe o platforma larga, unde intalneste varianta de iarna ce vine din stanga.

In fata se contureaza silueta de forma triunghiulara a Varfului cu Dor (2006 m), varf extrem estic al Muntelui Coltii lui Barbes si singurul vizibil din acest punct.

Poteca, cu multe variante si intretaiata de viituri, urca paralel cu firul superior al V. Stanei (stanga), trece pe sub stancile "La Cetate" (dreapta), si dupa ce lasa in stanga Varful cu Dor, ajunge dupa un ultim urcus pieptis la cabana cu acelasi nume (1885 m).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0008 seconds. Memory usage: 354 - 359 KB. Device: