Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Pietrosita - Dobresti - Cab. Scropoasa - Cab. Bolboci

cruce albastraTimp: de la Pietroşiţa (gara) până la Dobreşti pe şosea (20 km) cca. 5 ore; de la Dobreşti până la Bolboci 3 ore. De la Pietroşiţa, traseul urmează şoseaua spre Sinaia, prin Comuna Moroeni, apoi în lungul Văii lalomicioara. Dincolo de Pucheni se desparte către stânga şoseaua care urcă pe coama Plaiului Domnesc, trece pe lângă sanatoriul „Moroeni" şi coboară apoi pe flancul vestic al Muntelui Priporul, în punctul Dobreşti.

Poteca se îndreaptă în urcuş, de-a lungul Văii Ialomiţa (pe stânga cum urcăm), părăseşte apoi firul văii, şi în urcuş pronunţat pe stânga urmează coastele Muntelui Lespezi, coborâm după cca. 2 ore de la Dobreşti la Cabana Scropoasa, situată pe malul lacului de acumulare cu acelaşi nume.

De la Scropoasa, continuând pe stânga văii, intrăm curând în Cheile Zănoagei Mari, despicătură adâncă şi de o sălbatică măreţie între zidurile de calcare ale Munţilor Zănoaga (stânga) şi Dichiu (dreapta). Poteca se strecoară în urcuş printre stâncării şi trece pe malul opus (pe dreapta văii), de unde se profilează înainte marele perete sudic al Zănoagei. Traversăm din nou Ialomiţa, urcăm pe sub grohotişurile Zănoagei şi curând, printr-un coborâş uşor, ajungem la capătul de sus al Cheilor.

Drumul străbate apoi albia nisipoasă a Ialomitei, şi, în continuare, din dreptul Văii Dichiu, întinse pajişti inierbate, trece pe la Cabana Cheile Zănoagei, iar după ce apele văii ies din Cheile Zănoagei Mici (stânga), revine lângă fir, de-a lungul căruia ajunge la ramificaţia de drumuri din punctul „Bolboci" (stâlp indicator). Spre Cabana Bolboci la stânga spre sud, în urcuş, 10 min.
COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0011 seconds. Memory usage: 355 - 359 KB. Device: