Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Pichetul Rosu - Cabana Malaesti

triunghi rosuTimp: 2 - 2½ ore

De la răscrucea de drumuri „Pichetul Roşu" urmăm poteca spre vest şi ieşim în urcuş, după 20—30 min, în Poiana Bucşoiului, de unde se deschide o perspectivă covârşitoare asupra Văii Bucşoiului şi a crestelor stâncoase ce o mărginesc. Poteca traversează firul văii, după care, descriind o curbă largă către dreapta, traversează Vâlceaua Bucşoaia şi pătrunde în poiana întinsă de la poalele Crestei Văii Rele.

Din marginea poienii urcăm uşor şi atingem curând o creastă acoperită cu un covor de iarbă fragedă şi muşchi, „La Bătaia Cocoşilor de Munte", de unde, coborând flancul opus, traversăm, nu departe, Valea Rea. De aici, drumul continuă urcând şi coborând, traversează Vâlcelul Îndrăcit şi apoi suie pieptiş, conducând, după cca. 1 ¼ oră de la Pichetul Roşu, în punctul „La Prepeleac", deasupra căruia se desfăşoară faţa NE a Bucşoiului.

Lăsând în dreapta poteca veche spre Mălăeşti, ajungem imediat la ramificaţia drumurilor (stâlp indicator), de unde se desprinde la stânga, în urcuş, poteca spre Vf. Omu prin Bucşoi (marcaj bandă roşie).

Traseul nostru continuă înainte, pe poteca ce se strecoară prin tufărişuri. Curând coborâm uşor pe sub stâncării şi traversăm (pe o punte de lemn) o şiştoacă abruptă, continuăm coborâşul şi după cca. 10 min de la ramificaţie ajungem în Vâlcelul Prepeleacului, unde întâlnim poteca veche. Urmăm în sus această potecă, iar după câteva serpentine scurte ieşim în Şaua Mălăeştilor, la baza unui turn stâncos ce se ridică în dreapta, de unde apare albia pietroasă a Văii Mălăeşti.

Dincolo de vale se înalţă Padina Crucii, în fund Culmea Ţigăneştilor şi 1/2 la stânga, maiestuoasa culme a Muntelui Scara.

Din şa coborâm versantul vestic al Bucşoiului şi ajungem curând la Cabana Mălăeşti (1720 m).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.001 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: