Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Varful cu Dor - Sinaia

banda rosieTimp: 1½ - 2 ore (pana la gara 2½ ore)

De la Cabana Varful cu Dor (1885 m) drumul coboara repede, trece pe sub stancile "La Cetate" (stanga) si se continua paralel cu valcelul de obarsie al V. Stanei, lasand in urma piramida Varful cu Dor (2006 m); dupa cca 10 min de la cabana ajunge pe o platforma situata pe coama dintre V. Stanei si V. Zgarburei, de unde se desparte varianta de iarna.

Varianta de iarna urmeaza traseul indicat de stalpii de marcaj, spre est, in coboras direct pe malul drept al V. Zgarbura, dupa traversarea careia intalneste drumul de vara in punctul "La Lac".

Drumul de vara se indreapta catre stanga, traverseaza imediat firul superior al V. Zgarbura si continua pe o buna portiune prin pajistile ce acopera coastele sudice ale Furnicii; dupa 10-15 min ajunge pe pragul unui pinten, de unde in coboras repede pe flancul sau estic conduce pe un tapsan situat pe creasta dintre V. Zgarburei (dreapta) si Valea cu Brazi (stanga). Printr-un coboras scurt, poteca ocoleste pintenul stancos "Piatra Turcului" si ajunge pe un alt prag, in punctul "La Lac", unde intalneste, venind din dreapta, varianta de iarna; continuand in lungul coamei, trece curand prin fata Cabanei "Cota 1500", iar prin pajistile poienii "La Sfarsitul Lumii" iese langa Hotelul Alpin "Cota 1400".

Din dreptul Hotelului Alpin (care ramane jos, in stanga), drumul continua spre dreapta, apoi in coboras repede strabate o succesiune neintrerupta de poieni si ajunge, dupa 30-40 min de la hotel, la Sinaia (ramificatia din capatul strazii Furnica).

De aici la gara sunt cca 30 min; la Cabana Furnica, 100 pasi mai jos, pe str. Furnica, apoi la stanga, perpendicular pe strada (3min).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0019 seconds. Memory usage: 356 - 360 KB. Device: