Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Varful cu Dor - Cabana Piatra Arsa

banda galbenaTimp: 1½ - 1¾ ora

De la Cabana varful cu Dor (1885 m) traseul se indreapta catre NE, urcand pana la inaltimea unui tapsan, de unde urmeaza aproape orizontal coastele estice ale Furnicii, pe la obarsia Vaii cu Brazi (punct periculos iarna, din cauza avalanselor) si iese pe fata de NE a Furnicii. Drumul ocoleste pe la nord poalele Vf. Furnica, trece pe deasupra obarsiei Vaii cu Genune si iese, dupa 40-50 min de la cabana, in deschiderea larga a Seii Calugarului situata in marginea platoului de cumpana de ape dintre V. Calugarului (spre vest) si Valea cu Genune (spre est).

De-a lungul acestuia, drumul urca usor spre nord, lasa in dreapta obarsia V. Pelesului, iar dupa cca 20 min din curmatura ajunge in Culmea Pietrelor Arse (2020 m), de unde apare in fund, catre nord, cabana Piatra Arsa.

Din culme, coborand printre palcuri de jnepeni, traseul nostru intalneste curand, venind din dreapta, poteca de la Sinaia prin Piatra Arsa, de-a lungul careia continua coborasul, insotind Valcelul Jepilor Mari si ajunge la Cabana Piatra Arsa (1950 m).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0014 seconds. Memory usage: 354 - 359 KB. Device: