Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Varful cu Dor - Cabana Bolboci

cruce galbenaTimp: 2 - 2¼ ore

De la Cabana Varful cu Dor poteca urca spre vest, iar dupa 5 min iese din Curmatura Varfului cu Dor, de unde orizontul se deschide larg peste intinderile vaste si monotone ale platoului.

Din curmatura, lasand in dreapta drumul de vara spre Pestera, coboram repede spre vest, in lungul Valcelului Varfului cu Dor (gresit numit V. Scandurarilor), pe malul drept al acestuia. Avand mereu in stanga clinul nordic al Coltilor lui Barbes si in dreapta coastele largi si inierbate ale Furnicii, ajungem dupa cca 20 min de coboras la confluenta Vaii Izvorului Dorului cu Valcelul Varfului cu Dor, de unde se desprinde la dreapta varianta de iarna marcata cu banda rosie. Traseul nostru continua in urcus pe malul opus al vaii. Dupa 10-15 min din vale, urcusul inceteaza si poteca, descriind o curba larga catre stanga, traverseaza curand Valcelul Clinului.

Drumul continua pe platou in urcus usor, apoi ocolind obarsiile V. Oboarele (stanga), se indreapta catre sud, aproape orizontal, pe coastele de sub Vf. Nucetului (dreapta), iar dupa o curba spre dreapta conduce pe coama acestui munte. Distingem de aici spre V-SV cetatea de piatra a Muntelui Zanoaga, Lespezile, iar departe in fund, varful singuratical Leaotei.

Din coama, in coboras usor, apoi repede, pe coastele versantului vestic al Nucetului, poteca ajunge la poalele acestuia; in continuare, traverseaza o poiana intinsa situata pe culmea despartitoare a vailor Nucetul (dreapta) si Oboarele (stanga), dupa care, trecand pe muchia ce se lasa catre V. Ialomitei, coboara prin poieni si traverseaza linia funicularului. Curand apar in stanga, in vale, asezarile Bolbocilor. Drumul continua in coboras repede si ajunge in V. Ialomitei in punctul de ramificatie "Bolboci", in dreptul unui stalp indicator, unde intalneste drumul din lungul V. Ialomita, marcat cu cruce albastra.

Pentru Cabana Bolboci (10 min) urmam poteca spre sud, prin pajiste, apoi imediat in urcus.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0012 seconds. Memory usage: 354 - 359 KB. Device: