Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Poiana Izvoarelor - Saua Baiului - Predeal

cruce albastraTimp: 2½ - 3 ore

De la Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m) poteca se îndreaptă către nord, în urcuş, prin pajiştea largă de pe versantul sudic al Dihamului. De la al doilea stâlp de marcaj prindem drumul la dreapta, care străbate poiana, aproape orizontal. Drumul trece prin câteva poieniţe şi iese „la gol", în pajiştile largi ce se întind până în Creasta Dihamului. Continuând de-a coasta, trecem pe lângă un şipot, şi de aici, după un coborâş de-a coasta, ieşim în poiana largă din Şaua Baiului. Aici întâlnim o cruce de drumuri: la stânga, drumul spre Cabana Diham (marcaj triunghi albastru); la dreapta, spre Buşteni, prin Gura Dihamului (acelaşi marcaj).

Continuând înainte prin poiană, pe linia de creastă, ajungem la o nouă ramificaţie de drumuri: la stânga şi înapoi către vest, spre Cabana Diham (marcaj triunghi roşu); la stânga, către N-NV, pe drumul lat, spre Predeal prin Forban (marcaj bandă albastră).

Traseul nostru (începând de aici, marcat cu triunghi roşu) continuă ½ la dreapta, pe la poalele Vârfului „La Cleşte". Trecem pe lângă Monumentul Eroilor şi curând ajungem în dreptul unei case de adăpost, în Şaua Clăbucetul Baiului, la obârşia Văii Iadului, de unde se desprinde către SE coama lungă a Clăbucetului Baiului.

Din acest punct continuăm spre stânga, către est, de-a lungul Văii Iadului, în coborâş pe malul drept al văii. Intrăm apoi pe firul acesteia şi ajungem la confluenţa cu Valea Leuca ce vine din dreapta. De aici, în coborâş uşor pe drumul carosabil din lungul văii, ieşim în V. Râşnoavei, în şoseaua Predeal-Râşnov. Urmăm către dreapta această şosea, care după câteva minute intră în şoseaua naţională şi în cca. 30 min ajungem la gara Predeal.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0021 seconds. Memory usage: 356 - 360 KB. Device: