Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Piatra Arsa - Cabana Varful cu Dor

banda galbena Timp: 1¼ - 1½ ora

De la Cabana Piatra Arsa (1950 m) poteca se indreapta catre sud, coborand la inceput spre firul Valcelului Jepilor Mari, dupa care, urcand paralel cu acesta, ajunge dupa cca. 10 min la o ramificatie de drumuri (inainte urmeaza drumul spre Sinaia prin Piatra Arsa). Traseul nostru continua spre dreapta, urcand usor prin palcuri de jnepeni, iar dupa 5-10 min de la ramificatie ajunge in Culmea Pietrei Arse (2020 m).

Din culme drumul coboara usor catre est, in lungul Platoului Pietrei Arse, avand in fata coasta intinsa a versantului nordic al Furnicii, lasa in stanga obarsia din platou a V. Pelesului si ajunge curand in Saua Calugarului.

De aici continua aproape orizontal pe deasupra Vaii cu Genune, ocolind printre palcuri de smirdar poalele Vf. Furnica, iar dupa ce traverseaza pe la obarsie Valea cu Brazi, denumita si Valea lui Carp (loc periculos iarna, din cauza avalanselor), conduce pe un tapsan, de unde apare spre SV piramida Varfului cu Dor (2006 m).

Dupa un ultim coboras, pe clinul inierbat de deasupra stancilor "La Cetate", drumul ajunge curand la Cabana Varful cu dor.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0012 seconds. Memory usage: 354 - 359 KB. Device: