Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Diham - Cabana Gura Diham (sau Predeal prin Valea Iadului)

triunghi albastru Timp: 1¼ - 1½ ora

De la Cabana Diham (1320 m) urmăm poteca spre S-SE, în urcuş uşor, prin poiana largă din Şaua Măgurii Cenuşii, şi după 5 min ajungem la o ramificaţie de drumuri. La dreapta, drumul duce spre Pichetul Roşu sau Poiana Izvoarelor (marcaj punct roşu).

Traseul nostru continuă spre stânga, în coborâş uşor, apoi aproape orizontal, pe un drum larg, prin rariştile Dihamului. După cca. 20 min de la cabană, drumul iese în poiana largă din Şaua Baiului, la o nouă ramificaţie de drumuri. Înainte, drumul duce spre Predeal, prin V. Iadului (marcaj triunghi roşu).

Continuăm la dreapta, în urcuş, prin poiană şi curând ajungem în Şaua Baiului, de unde se desprinde la dreapta poteca spre Poiana Izvoarelor (marcaj cruce albastră).

Poteca noastră continuă înainte, traversează în coborâş o serie de izvoare şi câteva poieniţe, iar după cca. l/2 oră din Şaua Baiului ajunge într-o mică poiană unde întâlneşte, venind din dreapta, drumul dinspre Poiana Izvoarelor. De aici, după un coborâş repede prin rarişti ,ajungem în 10 min la Cabana Gura Dihamului, la confluenta Văii Seci a Baiului cu Valea Cerbului.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0008 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: