Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cabana Caraiman - Valea Jepilor - Busteni

cruce albastraTimp: 2½ - 3 ore

De la Cabana Caraiman (2025 m) drumul coboară repede de-a lungul Vâlcelului Zăpezilor (afluent pe stânga V. Jepilor), trece apoi curând pe coastele înierbate de pe faţa sudică a Caraimanului, la capătul cărora întâlneşte din nou firul vâlcelului. Ieşind de aici, pe faţa din stângă, poteca ajunge deasupra unei mari rupturi de pantă, trece printr-un mic horn şi se abate brusc către dreapta, reintrând în firul stâncos şi umed al Vâlcelului Zăpezilor. De la baza rupturii de pantă, lângă Cascada Caraimanului (dreapta), impresionantă mai ales primăvara şi la începutul verii, când valea are debil mare de apă, se desprinde către stânga, pe faţa Caraimanului, largul pridvor înierbat al Brânei Portiţei.

Continuând coborâşul, poteca traversează firul bolovănos al Vâlcelului Brânei, după care străbate o zonă abruptă, mai întâi printr-o serpentină tăiată în stânci, apoi pe o scară de piatră, şi ajunge în firul V. Jepilor.

Traversăm firul, trecând astfel de pe Caraiman pe Jepii Mici, şi continuăm coborâşul mai întâi printr-un horn stâncos, apoi de-a coasta pe sub stânci, trecem din nou pe faţa Caraimanului, iar după un coborâş lung revenim pe versantul nordic al Jepilor Mici. După ce străbatem o porţiune săpată în stâncă, lăsăm în stânga, peste vale, căderile de apă ale Vâlcelului Înspumat, trecem după un coborâş repede printr-o fostă carieră de piatră şi ajungem în drumul carosabil. Acesta, urmat la dreapta, coboară spre Buşteni, unde se continuă cu str. Industriei, care ne conduce în Bd. Libertăţii (şoseaua naţională). De aici la stânga, pe bulevard, spre gara Buşteni (10 min.).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

MuntiiFagaras website oficial.
This page loaded in 0.0009 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: