Trasee in Muntii Bucegi

Traseu Cab. Bolboci - Cab. Scropoasa - Dobresti - Pietrosita

cruce albastraTimp: până la Dobreşti 2-2½ ore, de la Dobreşti la gara Pietroşiţa pe şosea 20 km (cca. 5 ore)

Traseul porneşte din punctul de ramificaţie Bolboci.

Urmăm drumul spre SE şi curând trecem pe malul stâng al lalomiţei. După un parcurs scurt, paralel cu albia văii, drumul se îndreaptă către stânga prin pajişti, părăsind Ialomiţa, al cărei fir străbate Cheile Mici ale Zănoagei şi ajunge la Cabana Cheile Zănoagei. Trecem din nou firul văii mai jos de ieşirea din chei şi continuăm pe malul drept, prin rarişti. Drumul traversează curând albia nisipoasă a Ialomiţei şi se îndreaptă spre Cheile Mari ale Zănoagei, despicătură adincă şi de o măreţie sălbatică, între Pereţii Zănoagei (dreapta) şi cei ai Muntelui Dichiu (stânga). Intrăm în chei la început în urcuş uşor, apoi coborând, traversăm Ialomiţa, trecând pe coastele Dichiului. Poteca urmează malul stâng al văii peste bolovănişuri şi stâncării, revine pe malul drept şi continuă printr-o pădure cu stâncării, după care coborâşul încetează la cabana de pe malul Lacului Scropoasa.

De la cabană drumul ocoleşte Cheile Orzei, urcând coastele Muntelui Lespezi, după care coboară pe versantul opus în Valea Ialomiţei; de aici continuă în lungul văii pe malul drept şi după cca. 1 ½ oră de la Scropoasa ajunge în punctul Dobreşti.

Spre Pietroşita urmăm şoseaua care coboară în V. Ialomicioarei (în şoseaua naţională Sinaia-Târgovişte) de unde, continuând la dreapta, prin comunele Pucheni şi Moroeni, ajungem la Pietroşita (4-5 ore de la Dobreşti).

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace
This page loaded in 0.0015 seconds. Memory usage: 355 - 359 KB. Device: