Stiri locale

Ziua Munţilor Bucegi - 28 noiembrie

UPDATE 28.11.2020

Festivalul "Floare de Colț" Mălăieşti 2015

Festivalul Floare de Colț Mălăieşti 2015

Cabana Mălăieşti organizează Festivalul "Floare de colț" 2015,

între 31 iulie şi 1-2 august,

cu cântece de munte şi folk, foc de tabără şi voie bună

- relatii la tel. 0741.074.884 - cabanier Adamuţă Ion.


Traseu nou montan în Bucegi, perimetrul Bran-Moeciu

Este vorba despre un traseu nou, ce pornește din Valea Bângăleasa, din apropierea localităţii Moeciu de Sus, de la o altitudine de 1150 de metri, apoi traversează Poiana Gutanu și Valea Grohotişului ajungând la o altitudine de 1770 de metri, apoi revine în Valea Bângăleasa.

Este un traseu de vară, cu grad mediu de dificultate, pe parcursul căruia se vor afla 7 panouri de prezentare.

Străbătut în doar 6 ore, traseul nu necesită un echipament deosebit, însă este interzis pe timp de iarnă. Turiștii pot întâlni pe acest traseu capre negre, urși, vulpi, cocoși de munte și acvile, precum și plante protejate precum rododendronul, floarea de colţ, garofiţa albă sau jneapănul.

Același proiect - "Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare in Parcul Natural Bucegi – sit Natura 2000" - mai are în vedere realizarea a încă 5 noi trasee montane, pe care le așteptăm cu interes.

Să respectați natura și să aveți călătorii frumoase pe munți!

Traseu Valea Bângăleasa Moieciu

Crucea Caraiman: wireless, webcam și terase suspendate

Stiri Crucea Caraiman

Legenda spune despre Crucea Eroilor Neamului de pe Caiman că a fost ridicată în urma unui vis avut de regina Maria, în cinstea eroilor ceferiști căzuți la datorie în Primul Război Mondial. Așezată la o altitudine de 2291 m și fiind cea mai înaltă cruce amplasată pe un vârf de munte, ea a fost inaugurată și sfințită pe data de 14 septembrie 1928, de Ziua Sfintei Cruci.

Aflată acum în stare de degradare, cu soclul crăpat și tencuiala căzută, Crucea de pe Caraiman va fi reabilitată cu ajutorul guvernului norvegian, care va investi două milioane de euro, lucrările urmând a începe chiar din această vară.

Mai întâi se prevede construirea unui heliport necesar aducerii pe munte a sute de tone de materiale, acesta fiind luminat și pe timp de noapte, și folosit apoi pentru salvamontiști, în cazuri de urgență.

Deasupra prăpăstiilor ce înconjoară vârful secundar al Caraimanului, pe care se află Crucea, se va face o terasă suspendată pentru turiști, o platformă belvedere cu wireless și camere web care vor transmite imaginile direct prin internet.

În actuala magazie de la baza monumentului va fi amenajat un muzeu cu panouri digitale pe care vor rula filme și informații despre familia regală și despre Primul Război Mondial.

Se speră prin aceasta atragerea multor turiști, spre dezamăgirea iubitorilor de natură care iubesc muntele fără elicopter și internet... Va mai fi oare după aceea, șaua masivului Caraiman de pe marginea abruptului către Valea Seacă, un rai al florilor de colț?


TransBucegi sau Drumul Babelor

DJ 713 este şoseaua de acces spre Sfinx, Balele şi întregul Platou Bucegi, un drum de 20 km lungime, din care 17 km asfaltaţi, până la alt.1925m.

Se ajunge pe TransBucegi din DN71, Sinaia-Târgovişte, puţin înainte de cabana Cota 1000, trece pe lângă cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, apoi străbate platoul până la cabana Piatra Arsă.

În prezent s-a asfaltat până la intersecţia cu drumul ce duce la Piatra Arsă, şi lucrările continuă, drumul fiind închis circulaţiei publice până la deschiderea oficială.

Fiind un drum îngust, se recomandă viteză redusă şi multă atenţie.

De la Cabana Babele se poate pleca pe multe trasee turistice de o mare frumuseţe.

Să păstraţi curăţenia pe rezervaţia naturală a Bucegilor şi să aveţi călătorii minunate!

TransBucegi Drumul Babelor

Transcarpatica - Drumul Bucegilor

Transcarpatica este drumul care va lega Dâmbovița de Brașov, mai exact comuna Moroieni (Zănoaga – Bolboci – Padina – Dudele) de Moeciu de Jos, prin Munţii Bucegi, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru 2017, şi va avea o lungime de 60 de km.

Concomitent se derulează şi proiectul de construcţie al celor două staţiuni, Padina - unde pământul deţinut de persoane fizice a fost expropriat, şi o altă staţiune pe Vârful Nucet, ce se va întinde pe 188 de hectare. Cu o investiţie de 100 milioane de euro, investitorii israelieni îşi vor face hoteluri, pârtii de ski şi centre comerciale.

Mulţumind tuturor celor care ne trimit imagini din călătorii, vom reveni cu noi informaţii despre derularea acestui proiect.

Transcarpatica drumul Bucegilor

Peştera Ialomiţei reabilitata pe bani europeni

Aflăm de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa că Peştera Ialomiţei va fi reabilitată pe bani europeni.

În acest scop, CJ a accesat un proiect europea în valoare de 6,4 milioane de lei, contribuţia Consiliului fiind de 500 de mii de lei.

Deoarece în zona montană nu a nins prea mult în ultima vreme, au început deja transportul materialelor şi lucrările, care vor avea ca termen de finalizare sfârşitul lunii septembrie 2014.

Se speră prin aceasta creşterea potenţialului turistic al zonei, o perlă a munţilor Carpaţi, recunoscută pentru frumuseţea peisajului şi puritatea aerului.

Pestera Ialomitei din Bucegi

Înzăpezirea artificială a Pârtiei Noi din Sinaia

Aflăm de la Mădălina Roșu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sinaia, că s-au pus în funcțiune tunurile pentru zăpada artificială pe Pârtia Nouă din Sinaia, sub traseul telegondolei, aceasta fiind deocamdată singura pârtie care beneficiază de instalație de zăpadă artificială.

Alte proiecte demarate în vară, de circa șapte milioane de euro, finanțate prin programul operațional regional, vizează astfel de instalații pentru pârtiile și traseele Valea Soarelui 1 și 2, Lăptici 1 și 2, Subtelescaun 1 și 2, Valea Dorului - Variantă și traseele de schi Variantă 1 și 2, pentru iarna 2014-2015.

Temperatura de acum a permis înzăpezirea artificială pe Pârtia Nouă, însă nu se poate ști sigur când se va putea schia, totul depinzând de temperaturile zilelor viitoare.

În data de 14 decembrie este așteptat un eveniment premergător sezonului alb, iluminarea festivă a orașului, fapt ce va constitui începutul a multor surprize frumoase pentru turiști.

Deschiderea oficială a sezonului de iarnă se va face la 20 decembrie, Sinaia oferind turiștilor 20 de pârtii și trasee de schi, de circa 20 de kilometri, cu un domeniu schiabil la altitudine mare, 2000 metri, cu multe instalații de transport pe cablu, ca telegondola, telecabina și cele două telescaune.

Turiștii sunt așteptați pentru a petrece clipe de neuitat în frumoasa stațiune Sinaia.


Tarif de vizitare in Parcul Natural Bucegi

Incepând de anul viitor, în Bucegi se va plăti un tarif de vizitare de aproximativ 4 lei (elevii si studentii sunt scutiti de acest tarif).

Biletele se vor cumpăra la intrările celor mai importante trasee, prin SMS sau online.

Acesti bani vor ajuta la întretinerea marcajelor si amenajării unor poteci mai usor de parcurs, spre obiectivele cunoscute, precum Babele, Sfinxul, Pestera Ialomitei, Cascada Urlătoarea, Crucea Eroilor, Vârful Omu, etc.

Desi unii reprezentanti ai autoritătilor locale prahovene cred că este vorba de o glumă, mentionăm că astfel de tarife sunt percepute si în alte zone, de exemplu în Ceahlău, unde, pentru turistii necivilizati există si amenzi, desigur binemeritate.


Lansarea Gondolei Sinaia Mountain Bike Resort şi Old School Trail

Vă anunţăm lansarea Gondolei Sinaia Mountain Bike Resort şi Old School Trail, singurul resort oficial din România, deservit de o instalaţie tip gongolă, după cum declară Bogdan Fălcescu, director general la Transport urban Sinaia.

Deşi vremea nu a fost favorabilă, lansarea a vut succes, dinamizând activitatea de agrement din frumoasa staţiune, perla Munţilor Bucegi.

Felicitări domnului director Bogdan Fălcescu şi tuturor celor care au ajutat la dezvoltarea acestui proiect : domnului primar Vlad Oprea, domnului Bogdan Selcieanu, developer al proiectului, Administrației Parcului Național Bucegi, voluntarilor şi partenerilor media, domnului Toma Coconea, singurul român care, de zece ani, participă la cea mai dură competiție de sport extrem din lume, Red Bull X-Alps, şi care a acceptat invitația de a fi primul care testează oficial traseul Old School Trail.

Toţi riderii din toate colţurile ţării şi din străinătate sunt aşteptaţi să se bucure de cei 5 km de trasee de downhill, la Gondola Sinaia Mountain Bike Resort.


Amenajarea traseului tematic "Turbaria Laptici"

In iulie 2013 a fost finalizata amenajarea traseului tematic "Turbaria Laptici", in Rezervatia Naturala Turbaria Laptici din sectorul dambovitean al Parcului Natural Bucegi, in apropiere de fosta pastravarie Cheile Tatarului.

Acesta are un podet si sapte panouri cu informatii despre patrimoniul de flora si fauna al Rezervatiei Naturale.

Realizarea lui a fost posibila cu fonduri europene, in cadrul programului : "Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare in Parcul Natural Bucegi-sit Natura 2000"

Alte sase trasee tematice urmeaza a fi realizate prin acelasi proiect, precum si Centrul de Vizitare al Parcului Natural Busteni si Punctul de Informare din comuna Moroeni, deja amenajat.

Va invitam sa vizitati Parcul Natural Bucegi si noile amenajari turistice !


Interzis cu mijloace motorizate pe platoul Bucegi!

Salvamontul din Bucegi a amplasat langa Complexul Piatra Arsa bariera si panou de interzis cu mijloace motorizate pe platoul Bucegi.

Interzis motoare
COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere




T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0036 seconds. Memory usage: 351 - 364 KB. Device: