Fenomene paranormale din Bucegi

Semnul lui Dumnezeu din Muntii Bucegi

Și Dumnezeu a zis: "Acesta este semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele care sunt cu voi, pentru generațiile viitoare: Am așezat curcubeul Meu în nor și el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ. (Gn.9)

Despre "Semnul lui Dumnezeu" apărut deasupra rezervației de jnepeni din preajma Cantonului Jepi sau Schiell vorbesc adeseori localnicii și, mai nou, presa străină.

Iată ce a declarat muzeograful Jean-Luc Ronssard, în urma cercetărilor întreprinse în Bucegi:

"Am mers în România pentru a observa acest fenomen straniu și miraculos, pe care nu l-am întâlnit niciunde în lume, deoarece apariția lui aduce un ciudat flux de reîncărcare biologică și este legată de magice vindecări despre care mi-au vorbit oamenii locului, și de extraordinare energii benefice pe care le-am simțit personal. Astfel, doamna Otilia Vasilescu mi-a relatat despre boala de care suferea, cardiomiopatia hipertrofică obstructivă, vindecată miraculos în urma unei experiențe incredibile, pe care ea o lega de apariția acestui semn divin.

În dimineața zilei de 28 noiembrie 2013, la ora 9, ne-am întâlnit la Cantonul Jepi din Bucegi, pentru a observa acest fenomen, pe care l-am și filmat. Am găsit acolo câteva persoane venite din mai multe țări ale lumii, special pentru acest moment: oameni bolnavi ce sperau să-și găsească alinarea suferințelor, alții care tot aici se vindecaseră, și reveneau an de an să revadă semnul magic; un renumit doctor din Hamburg, o doamnă din Sibiu care timp de câțiva ani stătuse imobilizată într-un scaun cu rotile însă acum mergea pe priopriile-i picioare, o familie din Austria cu un copil bolnav de deficiență acută HPM- Crown, dar... și câțiva oameni de afaceri ori întreprinzători locali care păreau că estimează potențialul zonei, cu intenții vădite. Ulterior am aflat că în august se anunțase o licitație pentru vânzarea cantonului, fapt care m-a pus pe gânduri. Oare ce interese sunt în joc?"

În urma citirii declarațiilor domnului J.L.Ronssard în presa străină, ne-am interesat și noi și am aflat că într-adevăr, pentru Cantonul Jepi, construit în anul 1910 la altitudinea de 1960 m de către frații Schiell, întreprinzători care au ridicat și funicularul de 16 km ce traversa Munții Bucegi pentru a aduce din Valea Brateiului lemnul necesar vechii fabrici de hârtie din Bușteni - cantonul fiind un punct intermediar al funicularului, primăria a decis vânzarea, fără o expunere de motive și un raport de specialitate, licitatie amânată însă ulterior.

La canton se ajunge din drumul județean 713, de la complexul Piatra Arsă - o jumătate de oră de mers pe jos, în zonă aflându-se cea mai mare rezervație de jnepeni din Bucegi, iar pe lângă el trece traseul montan Jepii Mari, ce leagă complexul Piatra Arsă de Bușteni.

În urma cercetărilor întreprinse rămân câteva întrebări fără răspuns, și o tristă constatare: în România și Dumnezeu e de vânzare... Nu costă mult, căci prețul de pornire al licitației era stabilit la doar 22.000 euro!

Articol scris de (22 martie 2014)

Mai multe întâmplări stranii citiţi pe: paranormal.

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link, pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0051 seconds. Memory usage: 353 - 358 KB. Device: