Fenomene paranormale din Bucegi

Sanctuarul Misterelor din Muntii Bucegi

Ridicat în antichitate, Sanctuarul Misterelor a rămas necunoscut până în prezent, conform caracteristicii fundamentale a cultelor antice, de a divulga învăţăturile iniţiatice ale doctrinei lor, unui număr mic de oameni aleşi, în ceremonii secrete.

Sanctuarul Misterelor din Muntii Bucegi

Aici se petreceau iniţieri în mistere, aveau loc aspecte exoterice, revelaţii şi viziuni superioare, ce permiteau accesul la deosebite experienţe spirituale, mai presus de capacitatea intelectuală a oamenilor obişnuiţi de a înţelege.

Timpul, tehnica şi cuceririle ştiinţei nu au schimbat cu nimic toate acestea. Şi azi, doar cei mai dotaţi de natură, psihic şi intelectual, pot beneficia de aceste revelaţii, prin cunoaştere ori învăţătură – Mathesis, cum ziceau vechii greci, prin meditaţie – numită Gnosis, sau trăiri efective – Pathesis.

Sanctuarul Misterelor le oferea celor aleşi posibilitatea de a trăi personal lecţiile spirituale superioare, iar condiţia obligatorie era de a păstra secretul revelaţiilor, deoarece divulgarea lor le vulgariza şi anula efectul sublimului mister.

Cercul mistic creat în jurul ceremoniei emana energii care se resimt şi azi în anumite zone din Bucegi, nemaicunoscându-se însă nimic din ritualurile în care se comunica direct cu forţele supranaturale, în centrul acestei incinte magice.

Jurământul secretelor a fost păstrat cu sfinţenie de toti participanţii, mai puţin unul: Alcibiade, eroul grec ce a trăit cu patru secole înaintea lui Christos, într-o clipă de beţie, a povestit despre aceste taine pe care el le cunoştea bine. Din acel moment, declinul lui a fost evident, pierzându-şi nu doar celebritatea, dar şi rostul în societate.

S-a aflat din fragmente de informaţii adunate de-a lungul timpului, că acest sanctuar sacru din Bucegi era legat prin fire nevăzute de alte sanctuare din toată lumea, inclusiv de cel al zeului egiptean Osiris, după cum afirmă autorul latin Apuleus în opera sa, ori cel de la Eleusis, aflat aproape de Atena. Astfel încât existenţa Sfinxului în Bucegi are explicaţii nebănuite, încărcare de mister şi de jurământul credinţei.

Cheile misterelor se află în Paranormal şi ele pot fi dezlegate doar de cei aleşi, cei superiori, revelatori ai lucrurilor sacre, ce pot avea revelaţii în nopţi de veghe, ori în meditaţii iniţiatice.

Toate acestea reprezintă experienţe unice, transcedentale a misterului, ducând până la enigma morţii, dincolo de Francmasoneria care invocă Marele Arhitect al Universului, ori Templul lui Solomon, în care se executa asasinarea simbolică, după care omul era recuperat din mormânt, baza Misterului fiind de fapt victoria triumfală asupra Misterului Morţii.

Moartea era văzută ca o experienţă unică, nerepetabilă, ultima luptă de înfruntat în viaţă, scena morţii fiind sacră, Ars moriendi, în strânsă legătură cu Cartea Morţilor tibetani, budismul şi tantrismul, karma – destinul, şi scopul iniţierii - Eliberarea.

"Căci trebuie ca acest corp muritor să îmbrace haina nemuririi" - Prima epistolă a lui Pavel către Corinteni, XV.51,53…

Articol scris de (8 octombrie 2013)

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link, pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0053 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: