Fenomene paranormale din Bucegi

Misterul Numelui Muntilor Bucegi

Misterul numelui Muntilor Bucegi

Deşi părerile sunt încă împărţite între filologi, fiind acceptate mai multe variante de nume originale precum "Buceac", "Buceag", "Huceag" sau "Bugeac", se ştie acum că numele de Bucegi, la fel ca şi numele Vârfului Bucşoiu din apropierea Vârfului Omu, derivă din "Buc" sau "Bucur", nume dacic, autentic.

Iată deci că şi mărturiile lingvistice confirmă încă o dată, alături de legendele rămase din moşi-strămoşi, că cetatea naturală a Munţilor Bucegi era o citadelă dacică, ale cărei poveşti şi mistere ne încântă şi azi, pe lângă frumuseţea fără de seamăn a naturii cu piscuri falnice, văi abrupte, păduri şi animale sălbatice, covoare de jnepeni şi miraculoase izvoare limpezi.

După cum arată studiile lingvistice, numele Bucegilor este şi numele bucuriei, un nume primordial, încărcat de semnificaţii strâns legate de istoria poporului nostru.

Să ne bucurăm aşadar de frumuseţea acestor miraculoşi munţi, precum şi a legendelor dacice care i-au însoţit de-a lungul veacurilor.

Articol scris de (22 ianuarie 2015)

Bucegi panorama

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link , pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0063 seconds. Memory usage: 353 - 364 KB. Device: