Fenomene paranormale din Bucegi

Misterul de la Cercul Polar

În urma războiului mondial, organizaţia umanitară UNRA care a precedat Uniceful în Finlanda, a oferit un substanţial ajutor provinciei Laponia, în principal prin doamna Eleanor Roosevelt, soţia preşedintelui SUA şi sufletul acestei organizaţii.

Voind să facă o vizită surpriză în Rovaniemi în anul 1950, aceasta l-a pus în mare încurcătură pe primarul de atunci, Uuno Hannula, care în doar două săptămâni trebuia să organizeze ceremonia de primire, dificil de realizat chiar sub cercul polar.

Cum timp nu era pentru măsurători şi calcule ştiinţifice, au fost începute diverse construcţii cât mai încăpătoare, pentru a putea primi tot alaiul marilor personalităţi, clădiri care însă nu rezistau nicio zi, terenul pe care erau ridicate surpându-se peste noapte, fără nicio explicaţie logică. Apoi au venit, ca din senin, ploi ciudate, a căror apă avea o compoziţie densă şi lipicioasă. Acestea au făcut ca orice încercare de construire să înceteze, şi oamenii să rămână mai mult în casă, nemaiîndrăznind să iasă afară.

Atunci a sosit în oraş arhitectul Ferdinand Salokangas, care a promis realizarea unei cabane primitoare, potrivită fastului aşteptat. Nimeni nu auzise de el, iar primarul l-a lăsat să-şi caute muncitori, materiale, şi să se descurce cum o ştii…

În ziua anunţată, din cel mai înalt punct al aşezării, le zâmbea Cabana Cercului Polar, scăldată în lumini multicolore, loc în care s-au adunat toţi locuitorii, aducând ce aveau mai frumos pentru a-i întâmpina pe înalţii oaspeţi, mai puţin arhitectul străin, care plecase dis de dimineaţă, imediat după terminarea construcţiei, şi pe care nimeni nu l-a mai văzut vreodată prin acele locuri, însă construcţiile lui au continuat să apară în multe alte părţi ale lumii.

Doamna Eleanor Roosevelt a fost încântată, iar de atunci, numărul personalităţilor care au fost primite în această cabană a crescut an de an : Leonid Brejnev - URSS, Josip Broz Tito - Iugoslavia, Lyndon B. Johnson - SUA, Charles Gustav - prinţul moştenitor al Suediei, Şahul Presiei, preşedintele Senegal, Sengor…

Iar în locul ploilor ciudate, începând din acel an, în luna iunie, soarele s-a putut vedea aproape toată noaptea.

Întâmplări? Mistere?

Articol scris de (27 noiembrie 2013)

Cabana există şi acum în "oraşul lui Moş Crăciun", şi vă invităm să o vedeţi online :

Pentru cei care vor să ajungă în orasul lui Moş Crăciun din Finlanda, vă oferim cea mai rapidă modalitate de a face rezervări şi cel mai bun preţ la hoteluri pentru toate buzunarele, chiar dacă aveţi nevoie de rezervare în ultimul minut: compara preturile hotelurilor din Rovaniemi pe VaGoTrip.

Mai multe întâmplări stranii citiţi pe: paranormal.

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link, pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0034 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: