Fenomene paranormale din Bucegi

Surâsul Zânelor pe Pârtia Kalinderu

Dragobete pe Partia Kalinderu

Sărbătoarea de Dragobete vine cu o surpriză frumoasă în acest an, oferită de Primăria orașului Bușteni. Dacă nu v-ați făcut încă planuri de Dragobete, ba chiar și dacă v-ați făcut, lăsați totul de-o parte și veniți pe pârtia Kalinderu. Ce vă așteaptă acolo? Un peisaj de vis, zăpadă, veselie, și o minunată căsătorie, doar pentru o singură zi!

Este surpriza oferită de Primăria orașului Bușteni, organizatoarea acestei inedite manifestari pe domeniul schiabil, unde ofițerul stării civile va elibera certificate de căsătorie de o zi, oferindu-le fericitelor cupluri buchete de flori și urări de nesfârșită iubire și, desigur, casă de piatră, după obicei.

Și asta nu e tot, pentru că doar cu un sărut, mirii de-o zi vor primi acces gratuit la telescaun, în semn de prețuire pentru frumoasele lor sentimente, căci conform tradiției, sărutul din ziua de Dragobete are o semnificație adâncă și misterioasă...

Așadar, pe data de 24 februarie 2015, veniți pe pârtia Kalinderu la întâlnirea cu Dragobete, iubitul personaj din mitologia românească, așa-numit zeul tânăr al Panteonului autohton, patronul dragostei, identificat cu zeul grec Eros și cu nu mai puțin celebrul Cupidon din mitologia romană, în ziua în care tradiția românească spune că păsările și animalele se împerechează, iar băieții și fetele au credința nestrămutată că în această zi trebuie să glumească și să facă Dragobetele, ca să fie îndrăgostiți în tot timpul anului.

Desigur pe pârtie îl veți întâlni pe însuși Dragobete, junele frumos și nemuritor, jumătate ființă, jumătate înger, protectorul și aducătorul iubirii în casă și în suflet, în același timp un simbol al primăverii și al renașterii naturii, a primenirii vieții și sufletului.

Dar conform tradiției, pentru a se pregăti de această întâlnire, fetele vor strânge de cu seară ultimele rămășițe de zăpadă, numită Zăpada Zânelor, iar apa topită din omăt va avea proprietăți magice și va fi folosită tot anul pentru a-și spăla și înfrumuseța chipul, dar și pentru descântece de dragoste, știut fiind că această ultimă zăpadă s-a născut din surâsul zânelor. Și desigur, înainte de culcare iși vor pune busuioc sfințit sub pernă, pentru a-și găsi marea iubire.

Se mai spune în vechile legende românești că în ziua de Dragobete nu ai voie să plângi, ca să nu ai necazuri tot anul, așadar, veniți pe pârtia Kalinderu, care vă așteaptă cu mare veselie și iubire magică!

Articol scris de (18 februarie 2015)

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link , pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0028 seconds. Memory usage: 354 - 358 KB. Device: