Fenomene paranormale din Bucegi

Dincolo de vreme

Cu siguranţa, mulţi dintre dumneavoastră, pornind în drumeţiile menite să vă dezvăluie tainele Bucegilor, luându-vă ca punct de plecare frumoasa staţiune montană Buşteni, nu v-aţi gândit nici o clipă că, dincolo de frumuseţe, relaxare şi sănătate, oraşul de la poalele Caraimanuiui ascunde nenumărate alte enigme, fiind o adevărată poartă spre lumi pe care doar le bănuim că există.

Însăşi denumirile locurilor sunt învăluite în necunoscut, originile lor nefiind nici acum elucidate. Bătrânii spuneau falnicelor palate de piatră, străjuite de misteriosul Sfinx, Buceci, nume care, după unele păreri, vine de la stăpînul acelor pămînturi, un anume Buceac, în vreme ce alţii susţin că denumirea se trage de la pluralul cuvântului "buceac", care înseamnă un covor verde şi moale de muscinee, plante care abundă prin acele locuri.

Primele menţiuni despre Masivul Bucegi se pierd în negura vremurilor, dar găsim consemnări exacte în 1592, când locuitorii din vechea cetate a Râşnovului au cumpărat păşuni pe Valea Cerbului, obligându-se în faţa domnitorului Mihai Viteazul să plătească o arendă şi în folosul mânăstirilor.

Trecând însă de istoria ştiută de noi, oraşul Buşteni este punctul de plecare spre o lume tainică, care aşteaptă să-i fie dezlegate enigmele...

Articol scris de (2010)

Mai multe întâmplări stranii citiţi pe: paranormal.

În cazul preluării acestui articol, postaţi maxim 30% din articol şi mentionaţi autorul şi sursa cu link, pentru citirea integrală.

COMENTARII

optional (nu va fi afisat pe website)
max 1000 caractere
T. O. Y. O. Together Open Youth Opportunities Education, Fraternity, Peace

Muntii Fagaras

This page loaded in 0.0058 seconds. Memory usage: 404 - 420 KB. Device: